17:e okt. 2011:

Tackorna har fått sällskap av en bagge. Så i mars-april väntar vi oss lamm:)

2:e okt. 2011:

Idag började vi storstäda  "tvättstugan" inför julmarknaden den tredje advent. Baloo deltog, såklart ;)

23:e sept. 2011:

Nu är vargen i Uknadalen!

Vi har fått flytta hem fåren och tar in dem varje kväll...

12:e sept. 2011:

Lille Baloo har hunnit bli 18 veckor gammal, och 20 kg tung;) Han har börjat på valpkurs med matte.

1:e sept. 2011:

Tjustad Keramik deltar i "Smaka på Tjust"

helgen 24-25:e sept.

15:e aug. 2011:

Just nu håller vi på med rengöring av lagården tills fåren ska flytta in i höst.

8:e aug 2011:

Nya keramikbilder på grejer från senaste bränningen

finns här

 11:e juli 2011: 

Bilder från helgens keramikkurs finns att se under Keramik. Deltagarna var ett glatt gäng med skaparglädje och kreativitet:)

3:e juli 2011:

Välkommen Tjustads nye invånare: BernerSennen-valpen BALOO, som just har flyttat in till Ebba & Micke i Klondike!

21:e juni 2011:

Idag gjordes ett reportage om Tjustad Keramik, som ska publiceras i

Västerviks Posten nästa vecka.

4:e juni 2011:

Kika på foton från vårens skogsplantering, se Grävning!

26:e maj 2011:

Nu finns det nya keramikbilder! Se Keramikgalleriet.

13.e maj 2011 :

Det är mycket på gång nu:

Tjustad Keramik deltar i Uknadalens dag imorgon,

Turista hemma sön 22:e maj

och ÅtvidabergsKonstrundor 2-5:e juni. Välkommen!

12:e maj 2011:

Nästa keramikkurs planeras  helgen vecka 27. Hör av dig  om du är intresserad! Se Keramik

8:e maj 2011:

Hoppas vargen som passerat, inte tänker stanna i trakten!

I så fall är det inte roligt att vara fårägare!!!

1:a maj 2011:

Nu är fåren utsläppta på grönbete. 19 tackor och 24 busiga lamm:)

23:e april 2011:

Vi hade en lyckad keramikkurs förra helgen. Bilder finns i keramikgalleriet.

Till sommaren blir det fler kurser!

31:e mars 2011:

De första lammen har kommit:)

Tre bagglamm och två tacklamm hittills.

24:e mars 2011:

Nu har vi lagt in nya bilder från vinterns skogsarbete!

6:e mars 2011:

På söndagar kl.10 har

vi "mekarträffar"i Svederna, Ukna. För mer info

se www.uknahembygd.se,

 eller kontakta Weine

15:e januari 2011:

Startdatum för  tjustad.se


Gott Nytt År,

hälsningar från Ebba och oss andra i Tjustad.

Tjustads årskrönika 2018


Det är svårt att sammanfatta året 2018 utan att nämna vädret... Det kom stor mängd snö under senvintern som ledde till strömavbrott och takskottning hos oss. Våren blev kort och intensiv, sedan följde en lång, varm och otroligt torr sommar med otäcka åskoväder. Hösten var helt klart årets bästa årstid, när den äntligen kom med svalka och REGN.


Märta, min barndomskamrat, flyttade hit till oss i Tjustad i början av året. Hon kom som en frisk fläkt och har engagerat sej och hjälpt till med lite av varje här på gården. Framför allt har hon passat Maya, som nu är två år. Det är kul att umgås med Maya, för vi får höra så många roliga, kluriga och kloka saker. Maya deltar i det mesta som händer, som att hjälpa till med fåren och att vara med i keramikverksta'n.

Keramikverksamheten har bestått av ganska många helgkurser och några sällskap som bokat in sej i verksta'n för att fira en möhippa eller födelsedag. Vi har, som vanligt, deltagit i Konstrundan och Smaka på Tjust. I år var förutom Anne, jag & Birgitta även Märta med. Hon visade upp foton, tavlor och textilkonst. I december var vi även med som utställare på en julmarknad i Ukna.


I våras kom 37 lamm, det var något färre än vanligt-men det fantastiska var att alla dessa 37 överlevde och växte upp utan sjukdomar eller olycksfall. Mayas favorittacka Mimmie, fick två lamm Titti & Totte som såklart blev tama. Lammen växte bra ute på betet, tack vare många flyttar mellan olika hagar och en del stödutfodring fick jag betet att räcka till. De flesta lammen skickades till slakt i slutet av sommaren, vilket var bra för då blev det mer gräs kvar till dem som blev kvar. Torkan gjorde att mycket tid/ork gick åt till att planera/oroa sej för bete och vinterfoder och inte minst för brandrisken när det började åska. Weine lade ner mycket tid på brandförebyggande åtgärder. Tack vare snälla grannar fick jag tag på hö, ensilage och halm. Hö körde vi mycket själva (Weine) med självlastarvagnen. Anne, Maya & jag gjorde en egen hässja av gräs som vi annars inte brukar slå, allt för att dryga ut vinterfodret.


Baloo, Maya & jag klarade värmen bra i somras genom att bada mycket i Fullbosjön, tillsammans med mormor Anne, och sova ute på altanen när nätterna var som varmast. Personligen har jag aldrig tidigare sett fram emot hösten så mycket som i år. Det var så skönt när regnet och svalkan äntligen kom och gräset började bli grönt igen.


Micke jobbade på Svevia, först som F-skattare och sedan som anställd. Han lyckades få ett par dagar ledigt, så vi (Maya, Micke & jag) kom iväg på en tur till Gotland i augusti.

Vår "vildkatt" Lucky har blivit ännu mer social och kommer nu bra överens med Maya. Lucky tycker det är spännande att ha fått Märtas katter, Lovis & Mynta, till grannar.

Baloo har gått på hundkurs i Valdemarsvik. Han var väl inte direkt bäst i klassen, men vi hade kul i alla fall. Mayas & Baloos bästa lek är kurragömma utomhus.

Hönsen, som Anne sköter om, har fått sällskap av tuppen Yngve. Dock har räven förstört deras utevistelse.


I oktober utökade jag fårbesättningen med tre tackor och en bagge av rasen Gotlandsfår. På sikt ska det förhoppningsvis bli flera lamm med fina, mörkgrå, lockiga skinn.


Själv har jag röjt en del i en granplantering under hösten och nu står vedhuggning/gallring på schemat för mej och morfar Weine. Han har förresten blivit pensionär...men mest på "pappret"- han har fyllt 65 men jobbar på


Återstår nu bara för mej att säga: Tack för 2018 och Gott Nytt 2019!/ Ebba.

Vad som hänt i Tjustad 2017, enligt Maya.


Det har hänt ganska mycket i Tjustad det här året. Jag har lärt mej krypa, gå och springa och så har jag firat min ettårsdag. Jag har varit med om spännande saker som skogsplantering, kräftfiske och fårskötsel. Tillsammans med mamma Ebba & Annarella åkte jag till SkogsElmia i Jönköping.

Under sommaren vistades jag ofta i sommarstugan med  mamma, mormor Anne & Baloo (även kallad Ba!) Där blev det förstås en del badande i Fullbosjön.


Under våren kom en reporter från lokaltidningen och gjorde ett reportage om mamma och om Tjustad och om oss alla.

En annan hektisk dag var när vi tog emot två busslaster på gården. Folket blev uppdelat i grupper och fick besöka keramikverksta'n, där mamma visade drejning och mormor hade hand om mej och försäljning av keramik. Morfar Weine var också engagerad och tog besökarna på  rundvandring och berättade om Tjustads historia.


Mammas får fick drygt 40 lamm och på sommaren fixade morfar & mamma en ny,stor,  fin hage till dem med både åkerbete och naturbete.

Mamma skickade skinn på beredning i Tranås. De blir väldigt fina och mjuka. Själv använder jag dem att värma mej med när jag tar en tupplur ute i vagnen.


Pappa Micke jobbade långt borta med elkabelgrävning, men kom hem till oss på helgerna. Pappa & morfar fixade en sandlåda till mej i trädgården. Annars har jag lekt en hel del i min fina gamla lekstuga som jag hört att både mamma och mormor använt före mej. Mormor fyllde 70 i påskas och då var vi hela familjen ute på en båttur till Idö. Det var en kul utflykt.


Mamma ledde några helgkurser och några prova-på-kurser där deltagarna fick lära sej att dreja. Tjustad Keramik (Mamma & mormor) deltog i två konstrundor under året- då fick jag också vara med i keramikverksta'n och hälsa på människorna som kom på besök. Jag gjorde även mina första alster av lera.


Morfar jobbade mycket med avloppsgrävning under året, men hemma hann han med att markbereda inför skogsplanteringen och gräva diken. Jag fick provsitta grävmaskinen. Planteringen skötte mamma med hjälp av mormor, morfar, Märta och några andra vänner. Jag var med en del men passade oftast på att sova en stund i skogen, annars var jag hemma hos mormor & Anna som passade mej.  Baloo deltog också på sitt vis (sprang lös och nosade på hygget och tog ett dopp när det fanns möjlighet).


I slutet av oktober tog vi in fåren och jag började hjälpa mamma i lagårn. Våra husdjur Baloo & Lucky tycker jag mycket om, även om katteen kan vara lite svår att umgås med. Baloo är stor & snäll & trygg. Han håller sej gärna i närheten när jag äter min mat...


Före jul kom det snö så jag kunde vara med och göra en snögubbe med pappa och en snölykta med mormor. När vi (mamma, morfar, Baloo & jag) hämtade årets julgran drog morfar mej i pulkan.


Det vi nu ser fram  emot mest i Tjustad under 2018 är att vi ska få Märta till närmsta granne!Tjustads årskrönika 2016Den, i särklass, viktigaste och roligaste händelsen i Tjustad under 2016 var förstås att vår dotter Maya föddes! Det var i maj när göken gol och hägg och syrén blommade ikapp. Mayas första sommar blev torr och varm. Mycket tid spenderades i sommarstugan vid Fullbosjön, med mamma (Ebba) och mormor (Anne). Istället för dop hade Maya ett 3-månaderskalas med trädplantering. Tiden går fort och idag är Maya en pigg och glad krabat på sju månader.


För övrigt inleddes året med snabb-renovering av "Stora huset" (avloppsfix och målning invändigt). Under våren flyttade vi (Ebba & Micke) in, efter att huset stått tomt tre år. Det känns roligt att huset används igen!

Baloo & Lucky fann sej väl tillrätta i "nya" huset. Baloo gillar att det är svalt på sommaren. Lucky gillar att det finns många gömställen och tillhåll. Lucky gjorde oss oroliga i september när han försvann och var borta i nästan två veckor. Men vi hittade honom oskadd, bar hem honom och sen dess har han hållit sej hemma- keligare än vanligt!


Vårens lamning blev lite knepigare än vanligt pga fellägen och många trillingar, varav några blev flasklamm. Betessläpp skedde den 29:e april, så fort gräset blivit grönt. (Jag hade bråttom att få ut dem på bete innan Maya skulle födas!)  Betet blev så småningom lite knapert eftersom det aldrig (sällan) regnade. Vi fick byta bete ofta och stödutfodra med lite ensilage, dessutom tog vi in dem något tidigare än vanligt. Lammen växte i alla fall bra, och gav både kött och skinn till hösten. Mot slutet av betessäsongen hade jag problem med ett gäng baggar som tog sej igenom staketet och rymde.

Vi skaffade nya unghöns under året. Anne & Weine fixade en inhängnad hönsgård, så vi slipper oroa oss för räven.


Filip & Weine lade ner mycket jobb på att rädda en gammal loge från att förfalla. De hann även med hökörning (till mina får) och underhåll av skogsvägar.


I keramikverkstan hade jag uppehåll, förutom ett par helgkurser och Smaka på Tjust. Under 2017, när Maya är lite större, räknar jag med att det kan bli fler kurser igen.


Vi lät göra en skogsbruksplan och en avverkning i skogen under hösten- vilket innebär att vi kan se fram emot (??!) markberdning och plantering under kommande vår.


Gott Nytt år önskar Ebba och vi andra i Tjustad!

Tjustads årskrönika 2015:
Tjustads årskrönika 2014:


Årets värsta händelser i Tjustad var utan tvekan att vi miste båda hundarna Jackson och Brio. De fick båda lungcancer, Brio dog i februari drygt sex år gammal och Jackson i juli, nio år gammal. I efterhand kan vi glädjas åt den tid vi fick med dessa härliga hundar, men just då var det bara förskräckligt tomt.


I augusti blev det fart och fläkt hos Anne & Weine när lilla schäfern Zack flyttade in. Han var tio veckor när han kom och nästan rumsren. Som liten valp var han väldigt duktig, nu när han blivit drygt halvåret är han fortfarande duktig...men också ganska vild och busig (som valpar ska vara).

 

Baloo blev av med sina trygga grann-hundar, och fick en liten valp på halsen istället. Från att ha varit yngst, blev han plötsligt äldst. Som tur är går Zack och Baloo bra ihop och har glädje av varandra.

 

Under våren föddes 33 fina lamm, några färre än jag hade räknat med, men det absolut viktigaste var att alla var friska och mådde bra. Det finns nu en ny flik på hemsidan, "Får och lamm" där jag lägger ut bilder och berättar vad som händer under fåråret.

 

Våren kom tidigt, och redan 25:e april var det dags för betessläpp. Skogsplantering stod på schemat i början av maj, vi planterade mest gran men även en del tall. Tallplantorna täckte vi med fårull, som skydd mot viltbetning.

 

Micke grävde bredband på Öland under sommaren, men drabbades av diskbråck, som fortfarande ställer till problem för honom.

 

I juni provade vi på att slå och hässja hö. Det blev en del slit, men några ståtliga hässjor när vi alla hjälptes åt: Anne, Weine, Micke, Filip & jag.

När hö´t hade torkat körde Filip in det med Buster-traktorn. Nu har vi fint hö på skullen till fåren.

En av årets höjdpunkter var när Alexander, nyss fyllda 18 år, kunde komma och hälsa på oss i Tjustad. Det var så kul att äntligen få träffa honom igen. Vi har många roliga minnen från tiden när han bodde här.


I april skaffade vi 20 st nya hönor, efter att räven varit på besök igen. För säkerhets skull har de nya hönsen fått vara inomhus.


Många klagade på den regniga sommaren 2015, men regnet var positivt för bete och skörd. Lammen (47 st) åt massor av gräs och växte fint ute på betet. Årets lilla höskörd kördes in med den "nya" självlastarvagnen. Den funkade fint och till och med Weine tyckte det var lite kul med hökörning igen. (Speciellt när den klarades av på ett par dagar!) Filip skötte vändning och strängläggning med "Bustern".


Vi renoverade färdigt "Komministerbostället" (röda huset) och fick nya hyresgäster som flyttade in i juni. Det känns bra att huset är bebott igen.


Baloo fyllde 4 år i maj och både Zack och Lucky firade sina 1-årsdagar under sommaren. Baloo & Zack lekte mycket och hade glädje av av varandra. Baloo kommer även bra överens med Lucky. Dock förstår sig tyvärr inte Zack på katter...


Micke fortsatte med fibergrävning på olika platser under året.


Tjustad Keramik deltog i Konstrundan, Smaka på Tjust och Turista hemma. I keramikverkstan ordnade jag olika typer av kurser under året: kvällskurser, helgkurser, möhippor, födelsedagsträffar och prova-på-drejning för arbetskamrater. Det var roligt med alla glada, duktiga och entusiastiska kursdeltagare.


Under det gångna året genomförde vi generationsskifte på gården. Så nu står jag som ägare till Tjustad. Men som tur är finns ju Anne & Weine kvar som stöd och hjälp.


Gott Nytt 2016 önskar Ebba.

En av sommarens höjdpunkter var när vi, under en vecka i juli,  fick besök av mina gamla kompisar som (helt frivilligt!) hjälpte till med fönsterrenovering, rödfärgning m.m. Det var en rolig vecka när mycket blev gjort.


"Komministerbostället" (röda huset) står tomt, och där gjorde vi (mest Anne) en hel del målningsarbete.

 

Tjustad keramik ställde ut keramik i det trevliga caféet som hölls öppet under sommaren i det gamla fabriksområdet i Edsbruk. I december deltog vi på en mysig julmarknad i Vråka. Jag hade några helgkurser och en möhippa i keramikverksta'n. Under hösten körde vi en kvällskurs med duktiga deltagare.

 

Weine hade fullt upp med grävning av diverse avlopp på olika ställen under året.

 

En oförutsedd händelse var när vi i somras hittade en övergiven kattunge i lagårn. Han hade fastnat bakom några brädor, och var väldigt hungrig och väldigt mager. Han fick namnet Lucky och bor nu hos oss i Klondike.

Baloo är världens snällaste, och kommer bra överens med katten. Vi har dock kommit fram till att det är mycket svårare att fostra en kattunge än en hundvalp...

 

 

Nu vill vi önska ett gott nytt år 2015!

/Ebba, nyårsafton 2014.


Årskrönika 2013:


2013 var året ...


...när Anne & Weine flyttade från stora huset till Flygeln. Jackson & Brio flyttade med och alla fyra verkar trivas bra. Brio leker gärna med Baloo, ibland går det riktigt vilt till. Jackson, 8,  undviker helst smågrabbarnas lek, men är samma charmiga snälla kille som vanligt. 

Baloo hade en jobbig sommar, han fick opereras på Valla djursjukhus efter att ha svalt en majskolv. Allt slutade väl, lyckligtvis!

Hans Epilepsi blev bättre under året med långt mellan anfallen. Idag är han en pigg, glad och något bortskämd 2,5-åring.

Micke  jobbade med bredbandsgrävning i Vena, utanför Hultsfred under året.

Ebba hade fyra helgkurser i keramik under sommarhalvåret med härliga deltagare och fina keramikalster som resultat.

Under en intensiv period i våras föddes 44 små lamm. Fåren fick en ny, fin hage och det blev en bra betessäsong- förutom höstens torka.

Ett antal vargangrepp i Kalmar län oroade.

Under hösten kom en ny avelsbagge av rasen Suffolk till gården, han fick namnet Sigge. Vi skickade iväg några skinn, från våra egna lamm på beredning i Tranås. Lammskinnen fick vi tillbaka lagom till julmarknaden.

Anne & Ebba rustade upp hönshuset under sommaren. Efter att räven varit framme skaffade vi ny tupp och nya hönor, så nu är de 30 st som förser oss med färska ägg. 

I skogen  genomfördes en del välbehövlig gallring och röjning.

Filip & Weines traktorprojekt Buster 400 är nu vid årets slut körbar, till Filips stora glädje.

Ebbas årskrönika 2012:
Händelser i Tjustad år 2020


Året har självklart präglats av Corona-pandemin, både lokalt och globalt. Här i Tjustad har vi ändå klarat oss bra.Vi har hållit oss för oss själva, vilket inte varit så svårt när vi har det mesta vi behöver på gården. 

Djurskötseln och skogsarbetet har inte påverkats alls.

Intresset för keramikkurser har varit extra stort i år, men jag har ändå valt att ställa in en del kurser eller inte ta emot så många deltagare. Under sommaren flyttade jag ut drejskivorna eftersom verkstan är ganska liten och trång. Även glaseringstillfällena har vi kört utomhus. Konstrundor och liknande har förstås inte kunnat genomföras i år. 

Lamningen i våras gick bra, 32 fina lamm blev det, ovanligt många baggar just i år. Under sensommaren hade vi torka (igen) och blev tvungna att ordna ett par nya hagar för att betet skulle räcka till får och lamm. När det är 28 grader varmt och torrt i backen och ettt staket med ekstolpar ska sättas upp- då undelättar det att ha hjälp av pappa med grävmaskin!  Baggarna fick en mysig hage runt en igenvuxen torpgrund, där det inte varit betet på länge, länge. Under hösten hade jag lite besvär med en ilsken Gotlandsbagge vid namn Ozzy, men när lammskinnen kom hem till jul- insåg jag att han trots allt gjort sitt jobb för skinnen var verkligen fina- och många är redan sålda.


Barkborreproblemen fortsatte, vi försökte hålla efter områden med tidigare angrepp och hittade tyvärr även nya. På ett par ställen fick vi hjälp att slutavverka för att få bort riskområden med gammal granskog. Vi hoppas vi har läget under kontroll...men det visar sej säkert kommande vår när de små odjuren vaknar igen.

Lilla Maya, 4, deltog med glatt humör i allt som hände i Tjustad. Exempelvis hjälpte hon gärna mormor Anne med hönsen.  Men hon hade otur när hennes egna höna Svarta Marta blev tagen av höken. Det var också den bästa värphönan.

Grannen Märta startade företag inom hantverk/konst: se Märtas Konstigheter på Facebook.

Berner Sennen-Baloo hade ett bra år med många bad och utflykter och vi är glada att ha fått fira hans 9-årsdag.


Gott Nytt År/Ebba i Tjustad.


 
 
Tjustads årskrönika 2019


Eftersom förra årets torka gynnat granbarkborrarna, hos oss liksom hos många andraskogsägare, hade vi (Weine och jag) fullt upp med att ta hand om angripna granar och köra ut dem ur skogen under  januari och februari. Intresset för mina keramikkurser var stort och det blev många helgkurser under året. Årets lamning i mars-april blev den värsta på länge med många problem och flera tackor och lamm som dog. Jättetråkigt! Maya var i alla fall nöjd med att hon fick två flasklamm att mata. I maj fyllde Baloo 8 år, Maya 3 år och Zack 5 år. Vi fick nya sommargäster till Klondike, en barnfamilj från Stockholm som återkommer nästa sommar. Konstrundan deltog vi i som vanligt, Anne, Märta och jag. 


I juni hade vi lite ledigt och bodde i stugan vid Fullbosjön men vi hann med hökörning också. Lagom till midsommar gjorde vi en hässja med hjälp av goda vänner. Jag var på fårskinnskurs och lärde mej mer om Gotlandsfår och skinnegenskaper. Lucky var sjuk i juli men piggnade till efter ett veterinärbesök med husse. I augusti hittade vi ännu ett stort område med barkborregranar, och framför allt Weine gjorde en stor insats trots värmen. (Skogsarbete är inte alls lika roligt på sommaren!) Anne hade otur och ramlade och bröt armen. Vi deltog i Smaka på Tjust med keramik, tavlor, foton, fårskinn, hembakat och veteranfordon. 

I september började Maya i förskolan, ett par förmiddagar i veckan. Jag drog igång en kvällskurs i keramikverksta'n med engagerade deltagare och spännande projekt.

Under oktober månad deltog Maya i en barngympagrupp i Ukna som leddes av Märta. Jag ägnade mej åt lövröjning i en granplantering. I november fick jag hem nya skinn från beredningen i Tranås, från lamm efter nya baggen Ozzy. Vi hade en egen liten julmarknad i keramikverksta'n i december.Jag började det nya året med att (med viss hjälp) klippa fåren, 25 tackor. Just då kändes det väldigt bra att de inte var fler!

I februari startade vi en kvällskurs i keramik. Ukna skola var också på besök i verksta'n, barnen fick pröva på drejning vilket de tyckte var kul!


I mars kom de första lammen, och snart var det full fart i lagårn med 32 st ulliga krabater som hoppade och lekte. Den 29:e april fick alla tackor och lamm komma ut på grönbete. Gräset växte bra under sommaren, tack vare allt regn.


I april hade vi en helgkurs i keramik.


Baloo fyllde ett år och gick på valpkurs med matte i Gamleby.

Han  tyckte  det var spännande att träffa en massa andra hundar. 


Under några intensiva dagar i maj planterade vi skog, närmare bestämt 7000 granplantor, täckrot. Markberdningen skötte pappa Weine med grävmaskin. Baloo var med på hygget när vi planterade. Han trivdes, eftersom det var nära till sjön och han kunde gå ner och bada när han ville!


Tjustad Keramik deltog i Åtvids Konstrunda och Turista hemma. Under juli månad hade mamma Anne med kusin Birgitta öppet i "tvättstugan"med utställning och försäljning av konst och hantverk.


Vår snälle, kloke Jackson fyllde 7 år i juni.


Under sommaren hade jag ett par helgkurser, och även några grupper som bokade verksta'n för att få prova på drejning. De flesta tyckte drejningen var väldigt rolig, men svår.


 I augusti var det dags för Baloo att börja på hundkurs igen, den här gången i Åtvi. Kursen var nyttig för Baloo-och även för matte & husse!


Under hösten deltog Tjustad Keramik i Smaka på Tjust och Julmässa på Stensnäs. Och vår egen julmarknad, "Jul i stugan", blev en kall (-15 grader!) tillställning med mycket julstämning, i form av snö och julpyntad stuga.


Fåren fick komma in i lagårn redan i slutet av oktober, dels på grund av regnigt väder dels på grund av vargobservationer i närheten.


I november köpte Weine (äntligen) en lastmaskin. En Volvo L30 blev det.

Ukna skolas 4-6:a var på besök i keramikverksta'n. Tyvärr var det väl sista gången eftersom kommunens politiker nu beslutat att lägga ner skolan!


Baloo fick börja äta medicin mot sin Epilepsi. Nu hoppas vi verkligen att han slipper fler anfall!


Brio fyllde 5 år i december, och firade med matte Annes pannkakstårta.


Det blev en vit jul, med allt vad det innebär (julstämning men även snöröjning och skottning av tak).


Jag vill tacka för året som gått, och önska alla ett Gott Nytt År, 2013!!!


Hälsningar Ebba.